Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 november 2012

vrijdag 16 november 2012

HET ZEILSEIZOEN LIJKT VOORBIJ

Varen in de thuiswateren.
De goede Sint komt hier binnenkort langs, we zijn er klaar voor.

DOM DOMMER KATHOLIEK

Af en toe denk je wel eens dat wat je leest echt niet waar kan zijn, maar tot je grote verbijstering blijkt het dan wel waar te zijn.
Het volgende speelt zich af in Ierland, een land dat behoort tot de EEG.
Een vrouw van 31 jaar was 17 weken zwanger en krijgt dan last van ernstige buikkrampen. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat zij een een miskraam zal krijgen. Zij vraagt om een abortus maar die wordt geweigerd en zij moet wachten tot de foetus sterft. De vrouw zelf overlijdt tengevolge daarvan aan bloedvergiftiging.
Reden van de artsen om de abortus te weigeren:
"WIJ ZIJN EEN KATHOLIEK LAND"
Hier staat mijn verstand stil, hoe bestaat het dat hoogopgeleide mensen zoals artsen een zo stompzinnige opmerking kunnen en durven maken.
Het schijnt iets te maken te hebben met de bescherming van het ongeboren leven. Ik heb met mijn beperkt denkvermogen nooit kunnen begrijpen waarom je wel het ongeboren leven moet beschermen maar niet het geboren leven. Ik heb namelijk nog tal van beelden voor mij van priesters die hele legers hun zegen geven, priesters die tanks zegenen, enz. enz.. Dat was toch niet bedoeld om met oud-en- nieuw mooie knallen te produceren?
Om de een de andere reden mag je volgensde katholieken dus geboren leven doden, als je er maar de juiste smoes bij verzint.
Maar als je gedacht had dat deze achterlijke ideeën alleen in het katholieke en achterlijke Ierland voorkomen, dan moet ik je teleurstellen. De hoofdredactrice van het Katholiek Dagblad weet dezelfde achterlijke gedachten regelmatig op de Nederlandse publieke omroep te spuien.
In een variant op een uitspraak van Joop Visser wil  ik zeggen:
NIET ALLE KATHOLIEKEN ZIJN ACHTERLIJK, DAT IS STEMMINGMAKERIJ!

woensdag 14 november 2012

O O DEN HAAG

W.: Mevrouw de voorzitter, heel graag zou ik zeggen dat daar in dat vak K een stelletje koekenbakkers zat, maar dat klopt niet mevrouw de voorzitter, het is een versggchrikkelijk stelletje koekenbakkers. Wat zeg ik, het is een versggchrikkelijk stelletje linkse koekenbakkers, wat zeg ik? Het zijn verschrikkelijke communistisch koekenbakkers. Wij hebben zitten slapen, de BVD heeft zitten slapen…..
voorzitter: Het is de IND die u bedoelt.
W.: de BVD heeft zitten slapen er is een communistische staatsgreep gepleegd en nu zitten wij met de gestoofde peren….
voorzitter: de uitdrukking is, met de gebakken peren zitten
W.: wij zitten dus met de gestoofde peren en een communistische regering met een stelletje verschrikkelijke linkse koekenbakkers waar Mao Tse-toeng trots op zou zijn geweest….
voorzitter: Het is Mao Zedong die u bedoelt, dat is de officiële benaming.
W.: ik herhaal waar Mao Tse-toeng trots op zou zijn geweest. Mijn partij, ik dus, zal het daar natuurlijk niet bij laten. Een motie van wantrouwen heeft absoluut geen zin want deze Kamer is doordrenkt van linksen die ons land te gronde willen richten dus moet ik mijn eigen weg kiezen. Ik vraag de president van de VS, Mitt Romney en vice president Palin om hun leger te laten ingrijpen….
voorzitter: Meneer Barack Obama is president van de VS en …..
W: mevrouw de voorzitter dit is nu al de vierde keer dat u mij onderbreekt. Ik ga over mijn eigen woo….waarheid.

dinsdag 13 november 2012

WANVERTONING

De heer Buma vond de eerste twee weken van dit kabinet een wanvertoning. Dat moet dan wel zo zijn want als er iemand verstand van wanvertoningen heeft, is dat de heer Buma zelf. Het vorige door hem gesteunde kabinet was namelijk de grootste wanvertoning die ons land gekend heeft. Nog niet eenmaal heb ik een woord van spijt gehoord van de kant van het CDA, men is de keus blijven goedpraten. Reden: het land moest geregeerd worden. Een argument dat nu zeker niet meer telt, na twee jaar crisisbeleid.
Het is maar te hopen dat de grote broek die de heer Buma nu al aantrekt, niet van zijn achterste glijdt want dan ziet men het ware gezicht van het CDA.

LIEF POESJE

Kwam zomaar aanlopen en wilde niet meer weg.
We waren bijna weer overstag en zagen het beestje al weer in ons huis permanent rondscharrelen.
Een nachtje gebleven.
Maar bleek toch een eigenaar te hebben, ontdekt via de ingebrachte chip.
Chips, wie is er niet mee groot geworden?
Maar het is een liefie, 'onze' Sjakie

O. ja de regering is er ook uit. 

zondag 11 november 2012

UTRECHT steekt de vlag uit

Niet voor prinsje carnaval maar voor de heilige St. Maarten, schutspatroon en symbool voor het eerlijk delen.