Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 april 2015

LOONZAK

Lang geleden heb ik nog meegemaakt dat mijn salaris cash werd uitbetaald in een loonzakje. Dat zakje was ongeveer 10X15 cm groot en ruim voldoende voor het toenmalige salaris, ook mijn huidige   pensioen zou er nog prima in passen.
In de NRC van zaterdag staat een aardig artikel over het inkomen (we praten nu niet meer over salaris en al helemaal niet over loon) van de heer Jos Nijhuis, de bestuursvoorzitter van Schiphol.
Met Schiphol gaat het zo goed dat Jos met zijn aandeel daarin voor de goede resultaten, dit jaar 900.000  euro opstreek, loon en bonus. Daar was nogal wat commotie over, maar Jos kan het allemaal goed uitleggen.
Het waren oude afspraken en als hij in 2017 nog steeds in functie zou zijn, kreeg hij 487.000 euro.
DAAR HEB IK VREDE MEE, zei hij.
Lees dat laatste stukje nog eens een paar keer hardop voor jezelf.
Bedoelt hij daar nu mee dat we hem dankbaar moeten zijn dat hij voor zijn ongetwijfeld gigantische kwaliteiten niet meer dan een luizig half miljoentje wil hebben. Een bedragje dat bij sommige van zijn vrienden aanleiding geeft tot grappen en grollen. Josje, de loser van ons groepje heeft zich opgeofferd voor een paar centen?
Toen hem gevraagd werd of hij zijn salaris te hoog vond zei hij:"Mijn huidige salaris kan ik voor mezelf uitstekend verantwoorden. Ik kan goed in de spiegel kijken. Ik vind het geen exorbitante beloning."
Fijn Jos jij ligt er niet wakker van maar ik heb in dat hele artikel niet één woord gelezen waaruit blijkt waarom jij dat geld waard bent. Waarschijnlijk vinden jouw "vrindjes" dat je het waard bent.
De 87-jarige moeder van Jos heeft in ieder geval wel begrepen dat er iets niet deugde. Ze heeft alle Telegraafjes met vervelende artikelen over Jos met haar rollator verwijderd uit de bakjes van het zorghotel waarin zij verblijft.
Of zij de huiskrant van dat zorghotel weer heeft teruggelegd nadat zij de betreffende artikelen er uit had geknipt, vermeldt het verhaal niet.

donderdag 23 april 2015

SPLINTER EN BALK

Een hoge functionaris van de VN heeft kritiek op het mensenrechtenbeleid in Rusland.  De heer Poetin weerlegt die kritiek op de bekende manier. In Nederland wordt dat niet gewaardeerd, die man moet gewoon toegeven dat hij fout zit op dat gebied.
Een hoge functionaris van de VN oordeelt dat het nieuwe mensenrechten beleid in Nederland van geen kant meer deugd en dat het land van gidsland is teruggevallen naar een schandalig laag niveau als het gaat over de behandeling van vluchtelingen.
-Een fundamentele schending van de mensenrechten-
We hebben het over de Bed Bad en Brood regeling.
Hoe reageert de Nederlandse minister Schippers?
"Ik ben het totaal niet met deze meneeer eens, wij doen het goed".
Gek hè?
We zullen het er maar op houden dat de ene functionaris de andere niet is en dat wij het vooral eens zijn met degenen die het eens zijn met ons. Dat voelt veel lekkerder.
Het valt niet mee als je kritiek krijgt op iets waarvan jijzelf dacht dat het geweldig was.

Maar buiten dit alles om........
De BBB-regeling krijgt nog wel een flinke staart.
👪

woensdag 22 april 2015

MAFFIAMAATJE

Als amateur columnist ga je wel eens de mist in. Gisteren zei ik dat je Bram M. geen maffiamaatje mocht noemen. Dat was een foutje. Jort Kelder, een zeer rechts baasje met ongetwijfeld ook veel vrindjes, werd vrijgesproken door de rechter en mocht de door hem gehanteerde uitdrukking gebruiken. Wat voor Jort geldt, geldt voor Jan.
Toch durf ik het niet goed aan het m-woord tegen Bram M. te gebruiken. Ongetwijfeld leest hij deze column zoals hij alles leest wat over hem geschreven wordt en bij een onvertogen woord worden natuurlijk een paar van die maten van hem op mij afgestuurd.
Daarom heb ik vast maatregelen genomen, ben naar de sportschool gegaan en heb daar snel vrienden gemaakt, die ik even wil laten zien.


Dit zijn er slechts vier van de hele groep, maar de rest vindt mij ook aardig. Het geeft wel een goed gevoel als je ineens een stel nieuwe vrienden hebt, andere mensen doen ook plotseling veel beleefder tegen je als je met deze jongens aan het wandelen bent.
Vanaf nu ga ik Brammetje M. met een gerust hart volgen en bekritiseren maar wat ik tot nu toe van hem gezien heb, vond ik erg geruststellend. Het wordt niks met onze Bram, hij is geen politicus. Het partijprogramma werd tijdens de uitzending van Pauw ter plekke bedacht. Het is een partij van "Met z'n allen voor ons eigen" en die hebben we al jaren geleden gehad en er hartelijk om gelachen.

maandag 20 april 2015

BRAMMETJE M.

Vele columnpjes op deze site heb ik gewijd aan Bram M, de eens zo beroemde advocaat die uitsluitend in het recht geloofde als het hem goed uitkwam.  Zoek ze nog maar eens op.
Deze man die door de belastingdienst wordt aangespoord om nog een achterstallige schuld van meer dan een miljoen te betalen en die des ondanks nog steeds rond rijdt in een redelijk dure sportwagen. Ach, die is tweedehands en van een 'vrindje' en zoals je weet beschikt deze man die weliswaar geen mafiamaatje genoemd mag worden, over veel bemiddelde 'vrindjes'. Dat is een verschijnsel wat je wel vaker aantreft in rechtse kringen, het zijn allemaal 'vrindjes' van elkaar. 
Deze man dus heeft zich aangemeld of is aangezocht om een nieuwe zeer rechts partij, VNL, te gaan leiden. Een en ander heeft inmiddels al geleid tot het aftreden van de huidige voorzitter van dit nieuwe groepje; goed begin is het halve werk.
Nu kijkt men in rechtse kringen al lang niet op van een belastingzaakje, een verkeerd declaratietje en fraudezaakje (denk aan de VVD), dus in een zeer rechtse partij zoekt met een voorzitter die aan dat profiel moet voldoen. Brammetje gevonden, missie geslaagd.
Deze man dus gaat een politieke partij leiden en het is dus mogelijk dat iemand met een gigantische belastingschuld, iemand die uit de advocatuur is gezet en iemand met heel veel 'vrindjes' onze regering moet gaan controleren.
Deze man dus, deze man wordt politicus.

De ene man zegt tegen de andere:
Vertel mijn moeder niet dat ik politicus ben, ze denkt dat ik pianist ben in een bordeel.