Totaal aantal pageviews

donderdag 28 februari 2013

WE ZIJN HARTSTIKKE RIJK

Vanmorgen, donderdag 28 februari 2013 09.00 uur, het grote moment is daar. Spannend, spannend, spannend.
Het CPB maakt de cijfers bekend, hoe staan 'we' er voor?
Het nieuwsbericht wordt er zelfs voor uitgesteld.
Tevergeefs.
De deskundigen achter hun laptop blijven op de F5 knop drukken (site verversen, denk ik) maar niks hoor.
Dan toch maar de radionieuwsdienst, daarin ook geen berichten over het CPB.
De spanning is nu haast ondraaglijk.
Gelukkig, de heer zij geloofd en geprezen om 6 minuten over 9 is het grote nieuws daar.
Dit jaar bedraagt het tekort 3,3% en in 2014 zal dat 3,4% zijn.
De economie zal aantrekken in 2014.
Een zucht van verlichting gaat door het vaderland.
Het is niet goed, maar het had veel erger kunnen zijn.
Dan is er ruimte voor de commentatoren, economen en andere mensen die voor deze materie doorgeleerd hebben, ook veel hoogleraren mogen hun zegje doen.
Een van hen zegt dat het goed gaat komen want WE ZIJN HARTSTIKKE RIJK IN NEDERLAND.
Ik kan het niet voor me houden en ik ren naar de Lidl, de Aldi, de C1000, de AH en ik roep zo hard ik kan:"MENSEN, MENSEN, HET KOMT GOED, WE ZIJN HARTSTIKKE RIJK!!!!!
Tot mijn verbijstering reageren de mensen niet zoals ik verwacht, ze kijken me glazig aan dus ik denk dat ze het niet snappen en ik blijf het maar herhalen:"We zijn rijk, hartstikke rijk, ik hoor het op de radio".
Op een gegeven moment voel ik een prikje in mijn nek en hoor ik een stem die zegt:"Rustig maar meneer, het komt goed". Ik sluit mijn ogen en lach gelukzalig.
Als ik mijn ogen weer open doe staat Annette naast mij en die zegt dat ik van de dokter wel naar huis mag, maar zij moet er op toezien dat ik de meegegeven pilletjes inneem en dat ik de komende dagen geen radio of TV mag horen of zien.
Ik heb het toch echt gehoord:"WE ZIJN HARTSTIKKE RIJK"

woensdag 27 februari 2013

WOUTER BOS EN ZIJN ZONNEBRIL

Daar is ie weer.
De zonnebril van Wouter, gedeclareerd na een dienstreis omdat de zijne gestolen was. Wakkere journalisten kwamen daar een paar jaar geleden achter na scherpzinnig speurwerk naar declareergedrag van diverse politici.
Ze vonden verschillende zaken die niet deugden maar de zonnebril van Wouter Bos bleef heel lang het nieuws beheersen; het was overigens een declaratie die gewoon kon.
Sinds vandaag staan alle declaraties van politici en topambtenaren gewoon op internet en je kunt nu probleemloos opzoeken en zien dat  een staatssecretaris na een bezoek aan Groningen daar heeft overnacht voor 135 euro. Uitermate belangrijk nieuws want door deze openheid zullen "ze" het niet wagen om een verkeerde declaratie in te dienen.
Door mijn hoofd ging het liedje "Als het effe kan " waarin wordt bezongen wat je allemaal illegaal kunt doen, maar als als het effe kan moet je er voor zorgen dat ze er niks van merken. "Ze" zullen slimmer moeten worden om "hun"  te bedonderen. (uit 1961 Als het effe kan)
Maar het meest wonderlijk vandaag was de zonnebril van Wouter Bos, bij elke nieuwsrubriek kwam die weer langs, alleen die bril en geen enkele andere zaak uit het declaratieverleden waar een echt luchtje aan zat.
Dat stinkt een beetje naar…………. ja, naar wat eigelijk?


dinsdag 26 februari 2013

VOORNAAM


Hoe is het mogelijk dat deze er niet bij staat?
JAN
Tijd voor een parlementaire enquête.

maandag 25 februari 2013

GELOOFSZAKEN altijd lachen

Hieronder het eind van een column in de Volkskrant welke de titel had "We zijn allemaal het beste af met een seniele Paus."
In een ex-katholieke krant kan dit soort zaken natuurlijk het best besproken worden, daar zitten tenslotte de meeste deskundigen.

Paus Benedictus XVI heeft er nooit echt zin in gehad. Hij vroeg vóór zijn benoeming al drie keer om ontslag als Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer, wat hem drie keer door de toenmalige paus werd geweigerd. Nu heeft hij enkel god nog boven zich en zo is deze uitzonderlijke abdicatie zonder problemen geaccordeerd. Nog geen acht jaar was hij staatshoofd van Vaticaanstad, een tussenpaus. De kardinalen zullen zich in de Sixtijnse kapel weer buigen over een nieuwe benoeming. 

Het zal ons in Nederland een zorg zijn wie die joker mag worden. We zullen zo nodig onze schouders ophalen. Maar in Afrikaanse landen is dat wel anders. Daar groeit het christendom explosief, daalt het gebruik van condooms door de christelijke lobby en worden er doodstraffen ingevoerd op homoseksuele handelingen. Vooral die landen had ik de incontinente en immobiele jaren van paus Benedictus XVI enorm gegund.


Daniël Samkalden is schrijver en columnist voor Volkskrant.nl.

Hoe Daniël  de feiten die hij hierboven noemt, weet, is mij een raadsel, maar hij zal zo zijn contacten hebben. Maar of het ons niet kan schelen en we onze schouders ophalen weet ik niet. Ik houd er niet zo van als er voor of over mij gezegd wordt wat ik zal gaan denken of doen.
Wat ik erg leuk vind, zijn de reacties die op prikkelende columns gegeven worden. Hieronder staat er eentje van Rob34, die mij als erkend atheïst behoorlijk aan het lachen maakte.

Rob34
De rooms-katholieke kerk mag dan weinig of niets met religie te maken hebben, het gezever van de openlijk atheïsten is evenzeer triest. . Iemand die de Almacht van God ontkent in de materiële wereld leeft slechts in illusie.
Ik ga er maar van uit dat Rob van kind af aan in een katholieke omgeving heeft geleefd, een grotere illusie dan die lijkt mij nauwelijks denkbaar. Maar wel een fantastisch goed georganiseerde illusie, dat kun je niet ontkennen.