Totaal aantal pageviews

woensdag 27 februari 2013

WOUTER BOS EN ZIJN ZONNEBRIL

Daar is ie weer.
De zonnebril van Wouter, gedeclareerd na een dienstreis omdat de zijne gestolen was. Wakkere journalisten kwamen daar een paar jaar geleden achter na scherpzinnig speurwerk naar declareergedrag van diverse politici.
Ze vonden verschillende zaken die niet deugden maar de zonnebril van Wouter Bos bleef heel lang het nieuws beheersen; het was overigens een declaratie die gewoon kon.
Sinds vandaag staan alle declaraties van politici en topambtenaren gewoon op internet en je kunt nu probleemloos opzoeken en zien dat  een staatssecretaris na een bezoek aan Groningen daar heeft overnacht voor 135 euro. Uitermate belangrijk nieuws want door deze openheid zullen "ze" het niet wagen om een verkeerde declaratie in te dienen.
Door mijn hoofd ging het liedje "Als het effe kan " waarin wordt bezongen wat je allemaal illegaal kunt doen, maar als als het effe kan moet je er voor zorgen dat ze er niks van merken. "Ze" zullen slimmer moeten worden om "hun"  te bedonderen. (uit 1961 Als het effe kan)
Maar het meest wonderlijk vandaag was de zonnebril van Wouter Bos, bij elke nieuwsrubriek kwam die weer langs, alleen die bril en geen enkele andere zaak uit het declaratieverleden waar een echt luchtje aan zat.
Dat stinkt een beetje naar…………. ja, naar wat eigelijk?