Totaal aantal pageviews

dinsdag 7 februari 2017

NEP NEPPER NEPST

Als Thierry B. nieuwe woorden verzint, dan doe ik dat ook maar eens. De nepblonde leider uit Venlo heeft het weer eens bont gemaakt. Net als zijn grote voorbeeld in de VS vond hij het noodzakelijk nepnieuws te gaan verspreiden. Middels een gemonteerde foto probeerde hij Alexander Pechtold verdacht te maken en toen die daar dan weer op reageerde, kon de grote blonde nepper daar alleen maar met een soort schelwoord op reageren.
Hoe nep moet je zijn, nepper dan dit kan bijna niet.
Het nepst was het bericht uit de VS waarbij heftig gereageerd werd op een nooit gebeurde aanslag.
Wanneer gaat de nepper uit de Tweede Kamer verkondigen dat dit jaar de Elfstedentocht (Een mooie Hollandse traditie) weer niet is door gegaan omdat islamieten massaal met fakkels langs de route stonden en in het water plasten en dat daar dus keihard tegen moet worden opgetreden?
Toen Micha Wertheim dit verkondige begreep iedereen die niet op de PVV stemt, dat dit een grap was. Maar ik ben er niet van overtuigd of de volgers van de nepblonde zijn woorden in twijfel zullen trekken. Ik heb die man namelijk nog nooit op een greintje gevoel voor humor kunnen betrappen.
Humor is iets wat je weinig bij rechtse partijen zult aantreffen. Die zijn bezig het land te redden van links en ander tuig en dat is een serieuze taak.
Wie wel eens een geschiedenisboek heeft ingekeken, weet dat  het verschijnsel van nieuwsvervalsing eerder gebruikt werd door politici en als hij dan verder leest, kan hij ook de gevolgen hiervan weten.
Bruin was een overheersende kleur in die tijd.
Later niet zeggen:
"Dat heb ik nooit geweten"

maandag 6 februari 2017

THIERRY BAUDET

In het mooie programma 'Buitenhof' afgelopen zondag deed Thierry Baudet een opmerkelijke uitspraak. Hij, zelf politicus in opkomst, stelde  dat een politicus liever met 100 km per uur tegen een muur rijdt dan toe te geven dat hij een een fout heeft gemaakt.
Ik vrees dat deze opmerking een beetje verloren is gegaan in zijn verdere spraakwaterval en daarom herhaal ik die hier nog maar een keer opdat wij allen weten wat voor vlees we in de kuip hebben met deze nieuwe politicus.
Deze man die ook nog het predicaat 'intellectueel' kreeg opgespeld van Paul Witteman, sprak inderdaad in mooie zinnen, gebruikte hier en daar een wat niet gebruikelijk woord, had zelfs een nieuw woord bedacht, maar net als bij alle rechtse sprekers kon hij prima aangeven wat in zijn ogen niet goed was zonder daarvoor een reƫle oplossing te geven.
Ook nam hij de gewoonte van vooral rechtse politici over om namens 'het volk' te spreken. Als ik hoor wat er dan allemaal uitgekraamd wordt, dan zijn dat zaken waar ik het totaal mee oneens ben en dan vraag ik mij af of ik wel bij 'het volk' hoor terwijl ik toch al meer dan 70 jaar deel uitmaak van het Nederlandse volk. Waar haalt dat soort figuren het recht vandaan om namens mij zaken te verkondigen die ik nooit zou zeggen. Vaak worden er dan nog percentages bij genoemd die door mij in ieder geval niet zijn te controleren of wordt er geschermd met de kreet 'uit wetenschappelijk onderzoek blijkt.......'. Terwijl dit de meest waardeloze kreet is om je geloofwaardigheid mee te bewijzen.
En dan nog dat referendum om de democratie te redden. Iedereen die een beetje nadenkt, weet dat een probleem bestaat uit meerdere problemen en een ja of een nee geven daar nooit een bevredigend antwoord op.
Thierry zal zeker een intellectueel zijn.
Maar dat is geen garantie voor wijsheid.