Totaal aantal pageviews

donderdag 16 mei 2013

BINNEN IS HET LENTE


BULGAARSE BOEREN

Ons land moet zo langzamerhand overspoeld zijn met boeren uit Bulgarije. Vanmiddag hoorde ik namelijk op de radio het bericht dat er voor een (1) miljard aan subsidies voor natuurbeheer is uitgegeven en dat het resultaat 0,0 is. Dat moeten Bulgaarse boeren zijn geweest want ik kan mij niet voorstellen dat Nederlandse boeren subsidie zouden opstrijken voor iets wat niet werkt. De Tweede Kamer besteedde deze week een avond en de halve nacht om te debatteren over frauderende Bulgaren.
Nu ben ik benieuwd of er weer een flinke CDA-politicus opstaat die gaat pleiten voor een parlementaire enquete of zo iets om uit te zoeken hoe het mogelijk is dat er een miljard harde eurootjes is uitgegeven aan iets wat geen resultaat heeft opgeleverd. Wellicht is dat een gelegenheid om meteen alle landbouwsubsidies nog eens goed door te lichten.
Ik denk alleen niet dat we actie vanuit het CDA kunnen verwachten. Ivo de Wijs zei een paar jaar geleden al dat de grootste partij in Nederland de boerenpartij was en zoals wij allen weten liggen de 'wortels' van het CDA op het platteland. Helden die dat gaan aanpakken zul je dan ook niet uit die partij zien komen.
Toch zonde van het geld.

maandag 13 mei 2013

GOEIE VRAAG

Op de radio hoorde ik  een gesprek over de gezondheidszorg. Uiteraard ging het over de ombuigingen (bezuinigingen) die zoals iedereen behoort te weten, broodnodig zijn.
Althans, dat wordt al jarenlang door elke politicus bij elke gelegenheid geroepen.
Opeens vroeg een van de deelnemers haar eens uit te leggen waarom er voor 1,4 miljard euro moet worden 'omgebogen' terwijl de winsten van de verzekeringsmaatschappijen in de gezondheidszorg 1,5 miljard bedragen.
Ik vond dat een uitstekende vraag, maar het antwoord ging verloren in politiek gewauwel.
Jammer.