Totaal aantal pageviews

vrijdag 1 februari 2013

EERLIJK ZULLEN WE ALLES DELEN

PvdA-ministers hebben het druk deze dagen. Gisteren werd Ascher aangevallen en vandaag moet collega Deijsselbloem het volk vertellen dat ze de kosten mogen betalen van het overeind houden van de SNS-bank.
Nu wordt wel heel erg duidelijk hoe het werkt in bankenland.
Als een bank, geleid door zeer goedbetaalde bestuurders, flink verdient, dan  worden die bestuurders daar zelf zeer veel beter van en ook de aandeelhouders pikken graantjes mee. Bonusje links, bonusje rechts.
Gaat een bank , geleid door zeer goedbetaalde bestuurders, naar de knoppen, dan worden de kosten om het zaakje toch nog overeind te houden, betaald de bevolking.
Zoals iemand op de radio zei:"Winst is privé, verlies is sociaal".
Het is zelfs niet uitgesloten dat zo'n  goedbetaalde bestuurder bij ontslag nog forse vertrekpremie opstrijkt.
Dat was nu eenmaal afgesproken bij zijn aanstelling. Helder toch?
Eerlijk duurt het langst. Wie zei dat ook alweer?

woensdag 30 januari 2013

DOOR HET IJS GEZAKT?


Is de PvdA'er Lodewijk Asher door het ijs gezakt? Hij beweert dat ouderen die er extra op achteruitgaan dit jaar  er niet op hoeven te rekenen dat de regering iets voor hen doet. Hoe anders klonk hij als wethouder in Amsterdam toen hij extra steun eiste voor mensen die getroffen dreigden te worden door meerdere maatregelen tegelijk.
Oppassen Lodewijk; Henkie, Geertje en Emileke staan klaar. (Over niet al te lange tijd is 50% van de stemgerechtigden 50+)

dinsdag 29 januari 2013

VEERTIG JAAR VERSCHIL

Loodboot bij Vlissingen. Gemaakt december 1969, Juliana regeert.
Loodsboot bij Vlissingen. Gemaakt december 2009, Beatrix regeert.

maandag 28 januari 2013

NIETS AAN TOE TE VOEGEN

HIERONDER DE COLUMN VAN MARGRIET OOSTVEEN DIE IK ZELF GRAAG ZOU HEBBEN GESCHREVEN.


Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van de politie dat Omroep Brabant uitzendt, toont vanavond (28/1) opnieuw beelden van een zware mishandeling in Eindhoven. Ook dit slachtoffer is geslagen en tegen zijn hoofd getrapt: hersenschudding, gescheurde kaak, gebroken tanden. Deze keer, meldde de politie zaterdag in hetEindhovens Dagblad, zien we een dader uit „een groepje mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk”.
Uh-oh.
Volgens het Openbaar Ministerie was de uitzending al gepland voordat de klopjacht losbarstte op de acht blanke jongens die een voorbijganger in elkaar trapten, vorige week in Bureau Brabant. Kennelijk is een volkomen uit de hand lopende vorm van opsporing, die ertoe leidde dat de politie in Turnhout nu patrouilleert rond de woningen van de verdachten om ze te beschermen tegen „een volkshetze”, voor het OM nog geen reden zich eens achter de oren te krabben.
Met een beetje geluk gaan GeenStijlDe Telegraaf en PowNewsdeze week dus los op Marokkanen – hebben we weer iets om over te schrijven. Stof te over ook om deze succesformule nog even door te zetten: het afgelopen jaar is in de Eindhovense binnenstad 62 keer aangifte gedaan van openlijk geweld. En Amsterdam, Rotterdam, Utrecht? Met alle beveiligingscamera’s die nu in binnensteden hangen, kunnen we prima voort.
Toen deze camera’s jaren geleden in de mode kwamen, zag ik in Utrecht zo’n ‘regieruimte’ waar veiligheidsbeambten meekijken. Ze demonstreerden hoe een camera kan inzoomen en meedraaien. Ook op de beelden van de verdachten uit Turnhout zie je dat iemand de mishandeling live moet hebben waargenomen: vlak daarvoor wordt er ingezoomd. Iemand zag het aankomen. Hoeveel politieagenten op straat zouden in Eindhoven al door camera’s zijn vervangen? Er waren er hoe dan ook te weinig over om op tijd ter plekke te zijn – dat deel van openbare ordehandhaving is dus voortaan aan de burger.
Ik zie ongekende mogelijkheden voor een nieuwe dagelijkse show op PowNed. Laten we mijn format ‘Kutmarokkaan of Klootzak?’ noemen. Studiopubliek mag, aangemoedigd door Leon de Winter en Tofik Dibi, raden wie er op de politiebeelden van vanavond door het lint zal gaan. Wel of geen moslim? Met of zonder getinte huidskleur? Debat!
Na de beelden van het beuken, volgt dan reclame. Kijkers met tips kunnen nu bellen. Terwijl een televisiedokter intussen wat verwondingen toelicht, zien we bekende Nederlanders, Badr Hari en enthousiaste Kamerleden, zoals Henk Krol, Klaas Dijkhoff en Madeleine van Toorenburg, de telefoon opnemen en noteren. Nu en dan springen zij op:
„We hebben een plaats!”
„We hebben een straat!”
Ja, lieve mensen: eigenrichting zal Nederland weer verbroederen. In december doen we een jaaroverzicht en stemmen we op de beste burgeragent van het jaar. Die noemen we: De Gouden Knuppel.