Totaal aantal pageviews

donderdag 22 maart 2012

woensdag 21 maart 2012

IS DE VIJAND VAN MIJN VIJAND, MIJN VRIEND?????

Dat dacht ik niet.
Het enkel feit dat Hero B. zich afzet tegen de nepblonde, zegt helemaal niets over zijn morele besef. De man kikte op de PVV en zijn 'gedachtengoed' sloot naadloos aan bij dat clubje. De man van Venlo ging volgens hem op sommige punten te ver maar de ex-agent deugt van  geen kant. Wie er van geniet een ander met de lange lat in elkaar te slaan, wie zijn zin door wil drijven door middel van geweld in een bar, wie een bekeuring wil ontlopen door intimidatie past veel beter in een fascistische partij dan in een democratische. Nu ineens mooi weer gaan spelen met de democratie komt wel heel erg hypocriet over als je nog niet zo lang geleden hebt aangekondigd een democratisch genomen besluit (openbaarheid financiering politieke partijen) te zullen ontduiken en op zoek te gaan naar de mazen in de wet.
Het enige goede van de huidige ontwikkeling is dat nu duidelijk wordt uit wat voor figuren het clubje van de nepblonde bestaat en dat, zo mogen we hopen, de zaak verder scheurt.

maandag 19 maart 2012

SHIRT OVER JE KOP

Als een voetballer gescoord heeft en hij weet zich te beheersen dan trekt hij zijn shirt niet uit maar rent brullend met dat shirt over zijn kop getrokken, over het veld. Toen ik zaterdag de column van Bas Heijne in de NRC las, kreeg ik ook even de neiging om met een over mijn kop getrokken shirt over het internet te rennen. Niet gedaan, ik nam genoegen met het voldane gevoel een punt gescoord te hebben voordat een beroemd columnist dat deed. Enige tijd geleden maakte ik reeds melding van de schade in het buitenland die aangericht werd door de grote gedoger en nog langer geleden rekende ik uit wat de de nepblonde boy de samenleving al gekost had en waarvoor hij niet veel terug deed. Deze verhaaltjes zijn, voor de liefhebber, nog wel terug te vinden (klik startpagina). Voor wie de column van Bas Heijne niet gelezen heeft staat hier een link:   Column Bas Heijne
Het absoluut niet mijn bedoeling de vrijheid van meningsuiting te laten bepalen door de hoeveelheid geld die we er als samenleving voor over hebben, maar ik vind wel dat de goedlachse heer Rutte zijn best moet doen om aangerichte schade, van een ongericht projectiel als de man van Venlo, zoveel mogelijk te beperken door er onvoorwaardelijk afstand van te nemen.

LENTE, ZET JE AUTO IN DE WAS.

Het is een beetje werk maar het geeft leuke effecten in de zon