Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 januari 2012

BOOTJE

Dit schip van 362 meter komt morgen de Rotterdamse haven invaren.
Geladen met ijzererts voor Duitsland. Er zijn tenslotte alleen al 18.000 Porsches meer verkocht vorig jaar. Wie had het over crisis?

vrijdag 6 januari 2012

MAKEN WE DIT NOG MEE VOLGEND JAAR?

Klaas Knot, baas van de Nederlandse bank, vertelde gisteren in een gezellig programma vanuit zijn eigen pand, dat het waarschijnlijk is dat de pensioenen 1 tot 7% zullen dalen als er niets verandert de komende tijd.
Gelukkig,  zuchtten de gepensioneerden, vorige week voorspelde iemand dat het 5 tot 10% zou zijn. We mogen niet klagen. Niet meer werken en toch geld, alleen jammer dat we de jongeren zo tot last zijn.
Langzaam maar zeker worden geesten rijp gemaakt, die oudjes moeten inleveren en waarachtig, de oudjes geloven het al bijna zelf.
Maar daar staat ineens de volksheld Bernard Wientjes, gewaardeerd voorzitter van VNO-NCW, de georganiseerde werkgevers en hij spreekt wijze woorden.
Al die bangmakerspraat is onzin je bederft er de economie mee, we moeten niet bezuinigen maar de economie laten draaien, uitgeven je geld dus. Geluiden uit onverdachte hoek. Oud mens, wanhoop niet.
Een ander puntje is de onafhankelijkheid van de nationale banken. Zowel in Nederland als in Duitsland hebben de premiers zich nadrukkelijk bemoeid met de benoeming van de topmannen. Een kwalijke zaak voor het onafhankelijk denken binnen die banken.
Hoe serieus moeten wij dit allemaal nemen? De toekomst blijft onvoorspelbaar.
(Hopelijk geldt dit ook voor de Maya's. Of zijn het de Inca's? )

dinsdag 3 januari 2012

STORM

ZELF MAAR NIET OP PAD GEGAAN VANDAAG, MAAR OP ONDERSTAANDE LINK EEN MOOIE STORM IN NOORWEGEN, NOG NIET ZO LANG GELEDEN.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/26/zo-heftig-was-de-storm-in-scandinavie/

ER KOMT NOG MEER EIND VAN DE WEEK