Totaal aantal pageviews

zaterdag 10 maart 2012

GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK

Gisteravond deze film van en met George Clooney bekeken. Een film over Edward Murrow, een journalist en presentator bij CBS, die als een van de weinigen zijn mond niet houdt als senator McCarthy zijn heksenjacht op 'communisten' in de VS voert. Murrow was een dapper mens die niet bang was en die tegen de druk die van alle kanten op hem uitgeoefend werd, bestand was. Veel vrienden maak je niet met een mening die tegen de gevestigde orde ingaat, maar daar ging het hem niet om. Wat gezegd moet worden, moet gezegd worden.
Ik hoop dat er in ons mooie land, waar de verplatting hand over hand toeneemt,  ook nog eens een presentator van dit kaliber te zien zal zijn.

vrijdag 9 maart 2012

ATSMA MAAKT INDRUK

Onze Joop heeft heel wat losgemaakt met zijn statiegeldafschaffingsvoorstel. Velen hebben er op gereageerd, hieronder een aardig filmpje op You Tube.

LORD OF THE THINGS

donderdag 8 maart 2012

DE LENTE KAN ELK MOMENT BEGINNENOp deze mooie lentedag gebeurt er toch nog wat.
Martijn van Dam zei:
"Het is erg als een godsdienst voorschrijft wat je moet dragen, maar het is erger als een overheid voorschrijft wat je moet dragen".
Die man deugt.

dinsdag 6 maart 2012

EEN KIND KAN ZIEN DAT HET FOUT GAAT

Vaak gebeuren er zaken waarvan ik zeg dat ik die allang zag aankomen en waarvan ik wist dat het fout zou gaan. (ik zag dat niet alleen maar velen zagen dat ook, alleen de 'machthebbers' luisterden niet).
Maar dat was altijd achteraf en dan krijg je gemakkelijk gelijk.
Nu gaat er wederom iets gebeuren waarvan ik zeker weet dat het fout zal gaan.
IN 2014 GEEN STATIEGELD MEER OP PLASTIC FLES.
Hoewel op dit moment 95% van de flessen door de consument wordt teruggebracht bij de supermarkt, schaft Joop Atsma van milieu de statiegeld regeling af. Logisch, wat goed gaat schaf je af, dat is het credo van ons regeringsploegje. Reden: bezuinigen.
Nu is het ietsje anders, de fabrikanten en supermarkten willen er van af, het inzamelen is te duur. Je maakt vervuilende rommel en vervolgens weiger je die op te ruimen en je krijgt de regering nog zover dat die je steunt. Die lui hebben een geweldig lobby-apparaat en het werkt nog ook.
De gemeenten zijn tegen want zij zien de bui al hangen, de hoeveelheid zwerfafval zal gigantisch toenemen. Op parkeerterreinen bij winkelcentra zie je wel eens lege winkelwagentjes rondzwerven, maar nooit eentje met 50 eurocent er in. We kijken wel uit.
In Denemarken zijn zelfs kleine bierblikjes voorzien van statiegeld en van kleine waterflesjes is het statiegeld hoger dan de prijs van de inhoud. Mooi land, Denemarken.
Stop dit rare plan, Joop

(Jammer dat Joop dit niet zal lezen, maar als iedereen dit doorstuurt, is er een kans)

maandag 5 maart 2012

LUCHTALARM

Zondagnacht was er brand in Heerhugowaard. Veel rookontwikkeling, de autoriteiten besluiten het luchtalarm in te schakelen. De volgende dag doet een journalist daar buurtonderzoek naar.
Vraag van de journalist:" U heeft vannacht het luchtalarm gehoord en dan weet u dat u ramen en deuren moet sluiten. Heeft u dat gedaan?"
Antwoord:"Nee, natuurlijk niet!"

JE HOEFT HET NIET ALLEMAAL ZELF TE VERZINNEN

In de digitale TROUW stond vandaag weer een lezenswaardig commentaar. Je vraagt je steeds meer af hoe het komt dat zogenaamd fatsoenlijke partijen als VVD en CDA de gedoger gedogen. Zit dat pluche nu echt zo lekker?
Lees zelf.


Nederland wordt naar binnen gekeerd land

Twee berichten in de TROUW van zaterdag, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, tonen weer eens aan dat de invloed van de PVV op het kabinetsbeleid niet overschat kan worden. Vrijdag besloot het kabinet het hebben van twee nationaliteiten verder te ontmoedigen.
Bovendien blijkt Nederland in de Europese Unie behoorlijk alleen te staan in het streven om gezinshereniging van migranten nog eens verder af te remmen.

Vooral het wetsvoorstel van minister Spies van binnenlandse zaken rond de dubbele nationaliteit staat bol van de symboolpolitiek. Het Nederlanderschap dient volgens het kabinet exclusiviteit uit te stralen. Het hebben van twee nationaliteiten moet daarom vrijwel onmogelijk worden gemaakt.

Dat er eisen worden gesteld aan het Nederlanderschap valt op zich te billijken. Volgens het kabinet dient het een 'bekroning te zijn op participatie en integratie'. Maar met het badwater wordt ook het kind weggegooid. Nederlanders die in hun nieuwe land de nationaliteit aanvragen, raken het Nederlanderschap in principe kwijt.

Het streven de gezinshereniging te bemoeilijken stuit op onbegrip bij andere Europese landen. Zo wil de Nederlandse regering dat iemand voortaan niet 100, maar 120 procent van het minimumloon moet verdienen voordat hij een partner uit het buitenland mag halen. Andere landen vinden die eis overbodig.

Op zich zitten er in het wetsvoorstel en in de voorstellen rond gezinshereniging waardevolle elementen. Het is ook niet gezegd dat beide onderwerpen geheel zonder problemen zijn, maar onder druk van de PVV gaat het kabinet te ver in zijn ijver.

In beide debatten toont de coalitie de neiging de internationale samenleving de rug toe te keren. Er spreekt een verlangen uit naar tijden waarin er minder internationale mobiliteit was. Tijden die niet terug zullen komen.

We krijgen daarom, zeker in de Europese Unie, meer de naam van een naar binnen gerichte gemeenschap, die zich minder gelegen laat liggen aan de overwegingen van andere landen.

Dat is een droevige constatering voor een land dat ooit onbevangen de wereld tegemoettrad en een van de pioniers was in de Europese samenwerking.

Het mag ons echter niet verrassen. Dit is de prijs die betaald moet worden voor de gedoogrol van Geert Wilders. Die prijs is dermate hoog, dat in 's lands belang gehoopt mag worden dat het niet te lang duurt.

zondag 4 maart 2012

NA DE PUINHOPEN VAN PAARS DE ROTZOOI VAN RUTTE

Paul Tang schrijft een aardige column in De Groene Amsterdammer van deze week en ik leen zijn mooie zinnetje daar uit.
Tijdens de Paarse Periode ervoer ik het leven niet als onaangenaam maar professor Pim schreef een hatelijk boekje over die tijd en toen bleek dat ik het allemaal fout had gezien. Ze hadden er niets van gebakken.
Nu hebben we Rutte en een zooitje ongeregeld die het land besturen en ervaar ik steeds meer dat deze groep aanstuurt op verengende samenleving waar het ieder voor zich is en het woord solidariteit een vies woord lijkt te worden. Voor het eerst merk ik ook daadwerkelijk dat "het aanzien van ons land" waar zo vaak met geschermd werd, inderdaad sterk begint te verminderen. Als tien ambassadeurs in een brief aan de regering klagen dat er wat aan de hand is in onze 'open' samenleving, dan kun je dit niet weglachen.
De Rotzooi van Rutte lijkt een feit.
En nu maar hopen op een professor die over een aantal jaren zegt dat ik volkomen verkeerd had.

VEEL TE ZIEN IN NEDERLAND

Ons land heeft de meeste camera's op openbaar terrein staan van alle landen ter wereld.
Dat is natuurlijk niet zo mooi voor je privacy maar als je zelf een gluurder bent (en de gluurder zit in ons, lees het boek Sliver van Ira Levin) dan is dat natuurlijk ideaal. Maar zoals bij zoveel zaken is er ook verschil in kwaliteit en daarom hieronder een link naar een serie webcams van hoge kwaliteit.
Kijk en geniet.
WEBCAMS IN NEDERLAND