Totaal aantal pageviews

donderdag 10 mei 2012

10 MEI

10 mei, wat was daar ook al weer mee?
De hele dag naar de radio geluisterd, alle nieuwssites bekeken, geen woord over 10 mei 1940.
Voor de lezers zonder geschiedenis in hun pakket: 10 mei 1940 vielen onze huidige vrienden, de Duitsers, ons land binnen en hielden dat 5 jaar bezet. Alleen het eind gedenken we nog.

MANNENBROEDERS

ZE VERBLEKEN NIET
IN TROUW STOND VANMORGEN :

Het CDA kan pas weer op krachten komen als de leden zich eerlijk verhouden tot wat er met de PVV is gebeurd. Dat zei CDA-prominent Ernst Hirsch Ballin woensdagavond in Nieuwsuur. 'Zwijgen leidt niet tot eendracht.'
Hij reageerde op kandidaat-lijsttrekker Henk Bleker, die vindt dat CDA'ers het verleden met de PVV niet moeten blijven oprakelen. Hirsch Ballin zei een dergelijke 'zwijgplicht' te ervaren als 'vertroebelend'. Een 'oefening in openhartigheid' wekt eerder het vertrouwen van de kiezers op, denkt hij.

De voormalige minister van Justitie sprak zich in 2010 op het CDA-partijcongres nadrukkelijk uit tegen samenwerking met de PVV en stapte uit de politiek. Op de vraag of hij achteraf gelijk heeft gekregen, zei Hirsch Ballin in Nieuwsuur: 'Helaas wel'. Hij denkt dat de kandidaten die nauw betrokken waren bij de gedoogcoalitie het moeilijk zullen krijgen in de uiteindelijke campagne. Geen van de zes kandidaten heeft zich nadrukkelijk uitgesproken tegen de maatregelen die genomen zijn tijdens de gedoogconstructie en die volgens Hirsch Ballin velen pijn hebben gedaan. 'We moeten onder ogen komen wat er is gebeurd.'

De lijsttrekkerkandidaten Sybrand van Haersma Buma en Henk Bleker hebben zich niet inhoudelijk gedistantieerd van de genomen maatregelen tijdens de gedoogconstructie.

Hirsch Ballin herhaalde dat hij blij is met de kandidatuur van Marcel Wintels. 'Wintels heeft ook niet tegen de samenwerking met de PVV gestemd, maar kan wel vorm geven aan de denkwereld van het Strategisch Beraad over de nieuwe koers van het CDA.'

De CDA-prominent benadrukte dat hij het belangrijk vindt dat de partij weer op krachten komt. 'Maar om het vertouwen te krijgen van de kiezer, zal het CDA een oefening in openhartigheid moeten maken.'

MET ZULKE MANNEN ZOU JE ZOMAAR OP HET CDA
 KUNNEN STEMMEN , MAAR IK BEN GEKKE HENKIE NIET.

woensdag 9 mei 2012

LINKS


Griekse conservatieven: met links stevent land af op faillissement


Waar hebben we deze kreten eerder gehoord? 
De in Nederland bekende kreet luidde: DE SOCIALISTEN SMIJTEN BAKKEN GELD HET RAAM UIT
Nu hebben we overal in Europa de laatste jaren regeringen van rechtse signatuur, of in ieder geval rechts van het midden en wat blijkt, Europa maakt de grootste crisis mee sinds 1933.
Allemaal de schuld van links natuurlijk en met name de PvdA, die is volgens rechts verantwoordelijk voor alle ellende in ons land, in Europa en over de hele wereld. Terwijl je de PvdA allang niet meer socialistisch mag noemen, die veren zijn door Kok afgeschud. Het is een keurige sociaal-democratische partij, niks mis mee.
Rechtse partijen zijn zeer goed in het hanteren van kretologieƫn en ze zijn er in geslaagd daar een gretige voedingsbodem voor te vinden.
Kijk bijvoorbeeld naar het CDA. De laatste 18 maanden deelnemer aan het meest rechtse kabinet (dat van de afgelikte vingers) en verdomd, het was allemaal de schuld van de PvdA, ze moesten wel. Nog erger, er zijn nog steeds mensen die daar in trappen.
Ook de nieuwe fractieleider van het CDA, wie dat ook wordt, weigert de hand in eigen boezem te steken.

zondag 6 mei 2012

ECHTE HELDEN ZIE JE ZELDEN

Herman van Veen zei het al jaren geleden dat je echte helden maar zelden ziet. Achteraf is iedereen een held. Een sterk voorbeeld daarvan zie we nu in de gelederen van het CDA. Om het hardst staan de potentiƫle lijsttrekkers te roepen dat zij nooit wat gezien hebben in de PVV en dat de voorstellen die onder druk van de gedoger door het kabinet zijn verdedigd eigenlijk niet deugden. De kranten staan vol met voorbeelden.
Geen woord van verontschuldiging naar de eigen leden of zogenaamde prominenten die op tijd waarschuwden de heilloze samenwerking niet aan te gaan. In razend tempo wordt de koers verlegd en het verleden is volledig uit het zicht verdwenen. Voorwaarts en vooral vergeten, kom gristenen sluit de rijen. Dat is iets wat ze bij het CDA perfect beheersen en ook geschiedvervalsing is hen niet vreemd. Regelmatig horen wij het flauwekul argument dat de PvdA niet wilde en zij dus wel moesten. Ach guttegut, ze waren zielig en moesten het land redden.(niet helemaal gelukt trouwens)  Te vrezen valt dat ook veel kiezers vooruit vluchten.
De komende tijd zullen we overstroomd worden met verhalen hoe goed het CDA het met ons land voorheeft. Maar bedenk: Henkie kon goed liege over de Hedwiche en hij is niet in zijn eerste leugen gestikt. Mevrouw Spies, u draait en u bent niet eerlijk, Balkenende zou het zo gezegd kunnen hebben.