Totaal aantal pageviews

donderdag 19 april 2012

WE HEBBEN ER WEER EEN

Het verhaal rond mevrouw N. Albayrak vertoont alle kenmerken van de gevonden zondebok om onze schuld naar toe te schuiven. Een heuse commissie heeft in opdracht van de minister haar handel en wandel onderzocht en er deugde helemaal niets van. Haar gruwelijk hoge salaris is iedereen een doorn in het oog en dan nog die gouden Mercedes. Dat mens kan niet deugen.
Een gelukje voor haar is, dat ze lid van de VVD is en niet zoals haar bekende nichtje van de linkse kerk. Dan was de ramp niet te overzien geweest.
Maar toch.
Toen ik haar verweer hoorde bij P&W kwam dat bij mij als eenvoudige, doch kritische kijker helemaal niet onredelijk over. Ja, ze moest van de minister fors bezuinigen, er kwamen minder asielzoekers en dus kromp de organisatie en moesten er mensen weg. Daar was ze voor aangenomen. In zo'n situatie is niet iedereen je vriend. En ja, haar salaris was flink, maar niet zo als werd voorgesteld en bovendien, iedereen was er bij toen haar contract werd opgemaakt. Als je dus wilt zeuren over geld, doe dat dan vooraf. Hetzelfde geldt voor haar mooie dienstauto.
Ik ben niet in de gelegenheid om te controleren hoe er met dienstauto's in het algemeen wordt omgegaan maar ik kan mij voorstellen dat er wel eens een pakje sigaretten mee wordt gehaald buiten de reguliere route.
Ook de tegenargumenten van mevrouw Albayrak vanmorgen op de persconferentie klinken heel redelijk. Er zijn ook mensen die positief over haar oordelen, dat is nergens te vinden. Je kunt niet zeven jaar op de beschreven manier werken zonder dat er eerder opmerkingen komen. Het gehele rapport ademt de de sfeer van: zoek en vind de zondebok.
Bovendien, met woorden als liegen, moet minister Leers heel zorgvuldig omgaan.
Dit muisje heeft een staartje.

maandag 16 april 2012

ALARMFASE 1

Bij het programma 'Lunchradio' hoort een nieuwsquiz. Eerst wordt de nieuwsfactor vastgesteld en dan wordt gedurende 90 seconden vragen gesteld aan de kandidaat. Factor en aantal goede antwoorden worden vermenigvuldigd. Vandaag een redelijk goede kandidaat, een volwassen vrouw.
Zij scoort factor 8 en heeft 12 vragen goed. De presentator vraagt haar: "Hoeveel wordt dat dus?"
"Dat weet ik niet", is het verbijsterende antwoord.

DE GEK VAN OSLO

Waarom krijgt een 77-voudige moordenaar een podium dat 10 weken gaat duren. Zo ingewikkeld is het bewijs van schuld toch niet? Iedereen heeft recht op een eerlijk proces, maar dit proces kan korter en toch eerlijk.

zondag 15 april 2012

GEZELLIG WANDELEN MET Z'N ALLEN

Dit zie toch niet meer in ons mooie landje. Lekker met z'n allen op zondag er op uit om een frisse neus te halen tijdens een stevige wandeling.
Of dit groepje door de keuring komt, is niet helemaal zeker. De beentjes zwaaien weliswaar mooi gelijk, maar er zit een klein knikje in de rij. Jammer.