Totaal aantal pageviews

donderdag 19 april 2012

WE HEBBEN ER WEER EEN

Het verhaal rond mevrouw N. Albayrak vertoont alle kenmerken van de gevonden zondebok om onze schuld naar toe te schuiven. Een heuse commissie heeft in opdracht van de minister haar handel en wandel onderzocht en er deugde helemaal niets van. Haar gruwelijk hoge salaris is iedereen een doorn in het oog en dan nog die gouden Mercedes. Dat mens kan niet deugen.
Een gelukje voor haar is, dat ze lid van de VVD is en niet zoals haar bekende nichtje van de linkse kerk. Dan was de ramp niet te overzien geweest.
Maar toch.
Toen ik haar verweer hoorde bij P&W kwam dat bij mij als eenvoudige, doch kritische kijker helemaal niet onredelijk over. Ja, ze moest van de minister fors bezuinigen, er kwamen minder asielzoekers en dus kromp de organisatie en moesten er mensen weg. Daar was ze voor aangenomen. In zo'n situatie is niet iedereen je vriend. En ja, haar salaris was flink, maar niet zo als werd voorgesteld en bovendien, iedereen was er bij toen haar contract werd opgemaakt. Als je dus wilt zeuren over geld, doe dat dan vooraf. Hetzelfde geldt voor haar mooie dienstauto.
Ik ben niet in de gelegenheid om te controleren hoe er met dienstauto's in het algemeen wordt omgegaan maar ik kan mij voorstellen dat er wel eens een pakje sigaretten mee wordt gehaald buiten de reguliere route.
Ook de tegenargumenten van mevrouw Albayrak vanmorgen op de persconferentie klinken heel redelijk. Er zijn ook mensen die positief over haar oordelen, dat is nergens te vinden. Je kunt niet zeven jaar op de beschreven manier werken zonder dat er eerder opmerkingen komen. Het gehele rapport ademt de de sfeer van: zoek en vind de zondebok.
Bovendien, met woorden als liegen, moet minister Leers heel zorgvuldig omgaan.
Dit muisje heeft een staartje.

Geen opmerkingen: