Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 februari 2012

BESTE STUURLUI

Opvallend verschijnsel.
Als er bijvoorbeeld een regeringsbesluit is genomen, een partijleider is afgetreden, een idee is gelanceerd, dan blijkt altijd dat er zeer veel mensen zijn die dat allemaal veel beter hadden gekund of dat allemaal totaal anders zouden hebben gedaan.
En al die beter wetende mensen krijgen een uitgebreid podium op TV en radio. DWDD, P&W en Standpunt NL zijn daar goede voorbeelden van.
Altijd vraag ik mij af waarom worden de briljante standpunten, meningen en oordelen van al die beter wetende mensen niet gehoord op de plekken waar dat zou moeten?
Met andere woorden, hoe komt het dat we er in slagen steeds de verkeerde mensen op plekken neer te zetten die er vervolgens niks van bakken?
Grappig is ook om te horen hoe men zwelgt in zijn eigen gelijk en overtuiging. Zo noemde iemand Job Cohen van onvoldoende niveau. Tsja, de man is afgestudeerd en gepromoveerd, wetenschappelijk hoofdmedewerker, hoogleraar, rector magnificus van een universiteit, tweemaal staatssecretaris, burgemeester van de grootste stad van Nederland geweest. Welk niveau stelt iemand zich dan voor bij een partijleider?
Ondanks het feit dat er volgens velen altijd minkukels op de belangrijkste posten hebben gezeten, behoort ons landje tot een van de welvarendste te wereld en het volkje dat er woont voelt zich heel gelukkig.
Ik zou zeggen: Stuurlui, ga sturen.

Geen opmerkingen: