Totaal aantal pageviews

zondag 25 maart 2012

ER ZIJN ER MEER DIE SCHERP BLIJVEN

Ramsey Nasr, de dichter des vaderlands, schreef een prachtig artikel in de NRC van zaterdag.


NEDERLAND IS EEN NATIE ZONDER NORMEN 
We weten niet wie we zijn en zijn niet geïnteresseerd in waar we vandaan komen. Kom dan ook niet klagen dat onze cultuur verdwijnt


Het zijn de Polen. Het zijn de Grieken. Het is de kunst. Het zijn de moslims. Het is de elite. Het is Europa. Het is De Ander.
Het gaat goed met Nederland. We beseffen het nog niet helemaal, maar wij, Nederlandse burgers, gaan kromliggen voor het onhandelbare, xenofobe en narcistische gedrag van onze politiek leiders. Wij gaan de komende jaren véél meer afzien dan nodig, dankzij de grote waffel van onze regering.
Onafgebroken hebben zij in Brussel de overige EU-leden getergd, teneinde al die luie zuidelijke landen te dwingen zich aan een begrotingstekort van 3 procent te houden – geen uitzonderingen, we moeten streng zijn. Reuzenstoer vonden ze zichzelf, de B.V. Nederland. „I am Dutch, so I can be blunt.” Nu diezelfde B.V. tot aan zijn nek in de financiële miserie zit, hoeven we niet op coulance te rekenen. We zijn in onze eigen val getrapt: 3 procent is 3 procent. We gaan kromliggen.
Ook op andere vlakken gaan we dat doen. Onze premier weigert zich te verontschuldigen voor het racistische initiatief dat het PVV-meldpunt tegen Polen in wezen is. Maar hij wil in de komende periode ook een strenger asielbeleid voor ons land erdoor drukken, waarbij hij rekent op hulp van de landen die nu worden geschoffeerd. Hij kan het op zijn buik schrijven. 


Het artikel is te lang om hier in zijn geheel te laten zien, maar dit geeft al een duidelijk beeld.

Geen opmerkingen: