Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 februari 2012

DE NULLIJN 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Als je onderstaand bericht leest en je weet van de hypocriete oproep van B.Wientjes, dan zakken toch al je broeken (en dat zijn er veel met deze kou) toch compleet af. Hoe durft zo'n man het woord solidariteit in de mond te nemen. Als argument voor hoge salarissen van zogenaamde topfunctionarissen wordt het woord 'verantwoordelijkheid ' vaak in de mond genomen.
Als een bedrijf naar de knoppen gaat onder leiding van zo'n verantwoording dragende persoon en de werknemers komen op straat te staan, dan vallen zij terug op de staat en kan de samenleving opdraaien voor de WW uitkeringen die er gelukkig nog steeds zijn.
Wat blijft er over van de 'verantwoordelijkheid' van deze topmensen? De enige verantwoordelijkheid die zij hebben, is er voor te zorgen dat de winsten van hun bedrijven toenemen, linksom of rechtsom en de soliditeit met de werkers op de vloer is dan in de de meeste gevallen heel ver te zoeken.


Top bedrijfsleven boert goed met bonussen

Laatste update:  10 februari 2012 08:02info

AMSTERDAM - Topbestuurders in Nederland hebben vorig jaar hogere bonussen opgestreken. De directeuren verdienden in totaal 41,6 miljoen euro met het verzilveren van opties en aandelen.

Foto:  Thinkstock
Dat is een stijging van 34 procent, blijkt uit onderzoek van De Volkskrant.
Volgens de krant zijn de gegevens een eerste indicatie dat de beloningen van bestuurders over 2011 hoger uitkomen. Door licht gestegen beurskoersen zijn beloningen in opties en aandelen meer waard.
Topman Eric Meurice van chipmachinefabrikant ASML heeft het beste jaar achter de rug. Hij inde vorig jaar in totaal 6,7 miljoen euro en is daarmee een van de best betaalde bestuurders in Nederland.
Mogelijk komt alleen Peter Voser van Shell daar bovenuit. Zijn aandelenbonussen zijn onbekend maar zijn jaarbonus staat al zeker op 3,5 miljoen euro.

Geen opmerkingen: