Totaal aantal pageviews

zondag 27 november 2011

AFGLIJDEN

Nou heet Mauro weer Jossef en woont hij in Alkmaar. De jongen is zo Noord-Hollands als de kaasmarkt daar. Hij moet alleen maar weg omdat hij zwart is. Althans zo subtiel zou de heilige Cruijff het gezegd hebben. Het mannetje woont acht jaar in Nederland. Hoe oud hij is? Negen. De wet zegt dat hij op moet rotten. En zolang de PVV in ons land de scepter zwaait is de wet de wet. Geen enkele uitzondering bevestigt de regels. Geen één hand durft over het hart te strijken. Wat is er gebeurd dat we dit land geworden zijn? 


Zo begint de column van Youp van 't Hek van afgelopen zaterdag. Hoe lang duurt het nog voordat ook de rest van Nederland in de gaten heeft wat er aan de hand is, dat we wakker worden. Ligt hier niet een mooie taak voor de krant van wakker Nederland? Of kijken ze daar collectief weg en hebben ze de wekker afgezet?
Hieronder het slot van de column.


 Van mij mag de Alkmaarsche Courant niet partijdig zijn, maar moet de krant dat. Wij moeten dit allemaal. Wij moeten dit niet willen. Niet willen dat de ontwikkelingshulp bijna afgeschaft wordt, niet willen dat er een minister op zijn Joodse afkomst wordt aangesproken en niet willen dat er een kansloos kind het land uitgeschopt wordt. En als we dat wel willen dan moeten we voorlopig geen kerstbomen neerzetten. Dus geen kerstbomen uit angst voor de moslims, maar omdat we een heel naar rechts en benauwd landje geworden zijn.




Kijk voor de hele column
http://www.youp.nl/index.php?p=17315&item_id=959515&pagnumber=0

Geen opmerkingen: