Totaal aantal pageviews

donderdag 26 januari 2012

ONDERWIJSSTAKING

En ja hoor, het ging weer los op de radio.
Mag dat wel zo'n onderwijsstaking? Nee riep 52%, ja riep 48% van de op dat moment niets om handen hebbende luisteraars.
En daar waren ze weer de vooroordelen over de onderwijsgevenden. Lange vakanties, weinig lesuren, luizebaantje enz.enz.
Een vrouw wist absoluut zeker dat haar overbuurman altijd thuis was en alleen maar met zijn kinderen en hond bezig was. Haar eigen werk was kennelijk zo belangrijk dat zij de hele dag de tijd had om haar overbuurman in de gaten te houden teneinde een gefundeerd oordeel te kunnen vellen.
Een ander riep dat ze al zoveel vakantie hadden en dus best langer konden werken.  Een leraar hoort voor de klas en behoort niet te staken.
Gelukkig zat er goede rector uit Breda, die zin en onzin van elkaar kon onderscheiden.
Hij vroeg zich af waarom het dan zo moeilijk was om aan leerkrachten te komen. Kamerleden hebben veel meer vakantie dan leerkrachten (bovendien verdienen die 2 tot 3x zoveel). Leraren zelf klagen helemaal niet over hun werk.  Als kamerleden tijdens hun reces zeggen te werken, wordt dat wel geloofd, als leerkrachten dat zeggen  worden de wenkbrauwen gefronst.
Een mooi verhaal dat ik vergeten was:
Ton Elias, onderwijsdeskundige van de VVD riep bij P&W dat 60% van de leerlingen niet slaagde voor de CITO en zoals gebruikelijk sprak niemand hem daar tegen. JE KUNT NIET SLAGEN VOOR DE CITO-TOETS en ook niet zakken trouwens. Er wordt iets gemeten. Dit soort deskundigen bepaalt het onderwijsbeleid in ons mooie landje.
En dan zou je niet mogen staken???????

Geen opmerkingen: