Totaal aantal pageviews

woensdag 31 oktober 2012

RIJK RIJKER RIJKST

Zomaar even een stukje van de website van de Quote.


De familie Brenninkmeijer bekleedt, na jaren van hegemonie op de eerste plaats van deQuote 500, per 1 november 2012 de pole position van de Familie 50. Vorig jaar hebben we geprobeerd om alle rijke families zo veel mogelijk te splitsen en de vermogens toe te schrijven aan individuele familieleden. Een individu met een miljard is nu eenmaal niet goed te vergelijken met een enorme familie met eenzelfde vermogen. Maar sommige families laten zich onmogelijk splitsen. Bovengenoemde C&A-familie bijvoorbeeld, die uit wel honderden telgen bestaat. We hebben besloten om dit soort families een status aparte te geven en in een eigen lijst presenteren, zodat er twee meer 'zuivere' lijsten ontstaan.
Het gezamenlijk vermogen van de vijftig rijkste families van Nederland is € 44.125.000.000. De 500 rijkste Nederlanders bezitten € 106.598.000.000. Dus vijftig families bezitten dus 41,4% van 500 rijkste Nederlanders. Dat zij dus een status aparte verdienen is dus volkomen logisch.

Tegelijkertijd moet ik denken aan het debat over de zorgkosten in de Tweede Kamer.
Bovengenoemde lieden hebben toch wel mazzel dat de premie bij €70.000,-- gemaximeerd is en dat het vermogen ook niet wordt gebruikt om de premie vast te stellen.
Bofkonten!

(maar er kunnen nog amendementen komen)

Geen opmerkingen: